Townships South Africa | Dronryp | Friesland

Stappenplan

Als u meubeltjes ter beschikking stelt die wij kunnen verzenden.
1.  Als u meubeltjes voor ons heeft kunt u met ons contact opnemen, douwehelfrich@gmail.com of telefonisch 0517 23 27 97 / 06 40 9000 40

2. In een 20ft container passen ca. 130 leerling setjes, afhankelijk van de maat en of ze stapelbaar zijn. In een 40ft container gaat de dubbele hoeveelheid.
Wat wij kunnen gebruiken zijn o.a. leerling setjes, bureaus, bureaustoelen, kasten en schoolborden. Tevens is er behoefte aan ( educatief ) speelgoed, lesmateriaal, serviesgoed en linnengoed als wel beddengoed.

3. Wij kunnen met u afspreken wanneer de container bij uw school komt. Wij vragen wel hulp bij het laden van de container voor een 20ft minstens 5 volwassenen en bij een 40ft 7 volwassenen. Wij komen zelf ook , om evt. te coördineren tijdens het laden en een checklist bij te houden.

4. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden, wel zijn we altijd heel blij met een evt. vrijwillige bijdrage.


Als u zelf een container wilt verzenden naar een school van uw keuze:

1. U kunt een aanvraag doen via de mail: info@townshipssa.com of telefonisch via nummer 0517-23 2797 of 06-40900040

2. De kosten dienen op de bankrekening van de stichting te staan voordat er een container besteld wordt bij de rederij en transporteur. De kosten zijn momenteel € 2.975 (€ 78,- per kuub) voor een 20ft container en € 4.350 (€ 58,- per kuub ) voor een 40ft container. Als de container geladen moet worden in de omgeving van Franeker kunnen we evt. voor enkele vrijwilligers zorgen, wel graag ook een paar mensen van u zelf. Is het elders in het land dan dient u zelf voor mensen te zorgen die de container laden. Wij komen wel om te coördineren en een checklist bij te houden.

3. De container wordt ter plaatse verzegeld en gaat dan direct naar Rotterdam, soms eerst naar Heerenveen (dit ligt aan uw laadadres). Een foto van het zegel wordt u toegestuurd.

4. De transporteur zorgt voor alle papieren. U krijgt een checklist en een waybill als de container onderweg is. De checklist gaat o.a. naar de transporteur, rederij, clearingagent en de ontvanger. Als de waybill er is krijgen dezelfde mensen deze ook.

5. U kunt per app van de rederij zelf de container volgen tijdens de vaart. Als u dit wenst, dient u zelf een verzekering af te sluiten, wij doen dit niet. Het vervoer is voor uw eigen risico.

6. Meestal is de container 3 weken onderweg. Echter naar West Afrika is er wel eens oponthoud. In de haven van Banjul is maar 1 kraan en dit kan ook voor vertragingen zorgen. Wij verzorgen alles tot de container in de haven van Banjul is. Tot hier gaan ook onze kosten.

7. Eenmaal in Banjul is een clearingagent nodig en een ontvanger (die zorgt dat de papieren in orde komen en zorgt voor vervoer naar uw bestemming). Deze kosten moet u ter plaatse betalen. Evt.  hebben wij voor u een clearingagent en een ontvanger, deze vragen ca. € 800,- (charitygoods). Hier overheen komen nog de transportkosten naar de definitieve bestemming.

8. Op de plaats van bestemming moeten mensen zijn die de container legen als hij daar aankomt. Een grote tang om het zegel door te knippen is wel erg handig. Wat wij van u nodig hebben is het adres waar geladen moet worden en wat hulp; verder de naam, telefoonnummer en emailadres van de clearingagent, hetzelfde van de ontvanger en telefoonnummer en het adres waar de container heen moet.

 
Townships South Africa | Dronryp | Friesland