Townships South Africa | Dronryp | Friesland

Onze werkwijze

Meerdere kleine projecten hebben we gedaan, maar een heel groot project is in de townships bij Port Elizabeth. Hier wonen meer dan 450.000 mensen. We hopen hier nog veel naar toe te kunnen zenden. In Gambia zijn we sinds 2014 bezig bij verschillende projecten.

Veel scholen maar ook particulieren en stichtingen weten ons te vinden en geven ons de beschikking over 2de hands spullen die nog in goede conditie moeten verkeren. Een aantal vrijwilligers zijn bereid om in Friesland te helpen bij het laden van de containers. Is het laden in een ander deel van het land dan vragen wij de desbetreffende school/gever om voor vrijwilligers te zorgen die willen helpen bij het laden.

Na de aanbieding van goederen kijken we eerst of de ontvangers deze spullen kunnen gebruiken. Zijn de aantallen klein dan vragen wij of men dit naar de opslag in Dronrijp of bij ons thuis wil brengen. Is het een container vol/ evt. in combinatie met spullen uit de opslag , dan komt de container op de betreffende plaats om geladen te worden.

Onze transporteur Niek Dijkstra uit Heerenveen brengt de container dan naar Rotterdam en zorgt voor de douanepapieren. Zij zorgen dat de container op tijd wordt aangeleverd in de haven.

Safmarine in Rotterdam is onze rederij, die voor de verscheping zorgt naar Zuid Afrika of Gambia. De ontvanger zorgt ervoor dat er op de plaats van bestemming een clearingagent is. Zij zorgen voor de inklaring en het transport naar de plaats van bestemming.Van zowel de transporteur als de rederij krijgen we reductie op de vrachtkosten; hier zijn we uiteraard erg blij mee. Maar onze stichting moet natuurlijk nog wel een deel van de vrachtkosten betalen en daarom zijn we blij met iedere donatie die we krijgen zowel groot als klein.

We hebben de ANBI status, dus u kunt uw donaties verrekenen met de belastingdienst.

Bekijk ook het stappenplan
Townships South Africa | Dronryp | Friesland