Townships South Africa | Dronryp | Friesland

Stappenplan

Als u een container wilt verzenden, is dit ons stappenplan:

1. U kunt een aanvraag doen via de mail: info@townshipssa.com of telefonisch via nummer 0517-23 2797 of 06-40900040

2. De kosten dienen op de bankrekening van de stichting te staan voordat er een container besteld wordt bij de rederij en transporteur. De kosten zijn momenteel ca. € 2.440,- afhankelijk van de dollarkoers en de plaats waar in Nederland geladen moet worden. Als de container geladen moet worden in de omgeving van Franeker kunnen we evt. voor enkele vrijwilligers zorgen, wel graag ook een paar mensen van u zelf. Is het elders in het land dan dient u zelf voor mensen te zorgen die de container laden. Wij komen wel om te coördineren en een checklist bij te houden.

3. De container wordt ter plaatse verzegeld en gaat dan direct naar Rotterdam, soms eerst naar Heerenveen (dit ligt aan uw laadadres). Een foto van het zegel wordt u toegestuurd.

4. De transporteur zorgt voor alle papieren. U krijgt een checklist en een waybill als de container onderweg is. De checklist gaat o.a. naar de transporteur, rederij, clearingagent en de ontvanger. Als de waybill er is krijgen dezelfde mensen deze ook.

5. U kunt per app van de rederij zelf de container volgen tijdens de vaart. Als u dit wenst, dient u zelf een verzekering af te sluiten, wij doen dit niet. Het vervoer is voor uw eigen risico.

6. Meestal is de container 3 weken onderweg. Echter naar West Afrika is er wel eens oponthoud. In de haven van Banjul is maar 1 kraan en dit kan ook voor vertragingen zorgen. Wij verzorgen alles tot de container in de haven van Banjul is. Tot hier gaan ook onze kosten.

7. Eenmaal in Banjul is een clearingagent nodig en een ontvanger (die zorgt dat de papieren in orde komen en zorgt voor vervoer naar uw bestemming). Deze kosten moet u ter plaatse betalen. Evt.  hebben wij voor u een clearingagent en een ontvanger, deze vragen ca. € 800,- (charitygoods). Hier overheen komen nog de transportkosten naar de definitieve bestemming.

8. Op de plaats van bestemming moeten mensen zijn die de container legen als hij daar aankomt. Een grote tang om het zegel door te knippen is wel erg handig. Wat wij van u nodig hebben is het adres waar geladen moet worden en wat hulp; verder de naam, telefoonnummer en emailadres van de clearingagent, hetzelfde van de ontvanger en telefoonnummer en het adres waar de container heen moet.

 
Townships South Africa | Dronryp | Friesland