Townships South Africa | Dronryp | Friesland

Nieuws

Samenwerking Stichting Gambia-Kids

En weer gebeurde het tijdens een vakantie (januari 2014) : onder de indruk komen na het zien van erbarmelijke toestanden op scholen, deze keer in Gambia.

Een toevallige ontmoeting bij de receptie van ons hotel heeft geleid tot een serieuze samenwerking met een vrouw (Jarmilla Hofman, stichter Gambia-kids, www.gambia-kids.nl), die al drie jaar bezig is om slechte omstandigheden in scholen te verbeteren. Wij hebben deze toestanden gezien en spannen ons nu in om ook hier hulp te bieden. Gevolg: twee zeecontainers zijn 14 april en 13 juli 2014 op transport gegaan naar Banjul, de havenplaats van Gambia. Inhoud containers : schoolmeubilair, kleding, gereedschap, speelgoed, schrijfmateriaal. Voor deze stichting collecteren we goederen en verzenden de containers, waarbij we hen onze kennis/ervaring bieden en ze meeliften op onze gunstige voorwaarden bij rederij Safmarine in Rotterdam.

Natuurlijk blijven we ook bezig voor de townships in Zuid Afrika en met name die bij de stad Port Elizabeth, omdat we daar zulke goede en betrouwbare contacten hebben ; het laatste jaar hebben we echter weinig containers gestuurd, enkel en alleen vanwege het feit dat we vrijwel geen donaties meer ontvangen ; financiele hulp is daarom erg welkom. Mocht u overwegen om onze stichting te steunen en/of meer inzicht willen hebben in wat we doen en waarom we dat doen, dan kunnen we u hierover per mail inlichten of u komt gezellig bij ons op de koffie (positief bedoeld).