Townships South Africa | Dronryp | Friesland

Nieuws

Heropening van Lodewijk mannenmode in Franeker.

13 Maart was de heropening van Lodewijk mannenmode in Franeker.
Op de uitnodigingen stond de vraag om het goede doel te steunen :
Het goede doel was onze stichting.

Gezamenlijk met dhr. en mevr. Lodewijks hebben we het plan bedacht om de opbrengst te besteden aan een project in Gambia.

We gaan 5 juli in bij de Jan Ligthartschool in  Arnhem samen een container laden, deze wordt verzonden naar een school in Gambia: The Humanity School of Learning in Farato. De directeur, dhr. Fabakary Saidykhad is zeer gedreven en stelt alles in het werk om de kinderen goed onderwijs te geven. Deze school kreeg vorig jaar juli ook al een container vol meubeltjes die in Arnhem geladen was. Momenteel heeft men 4 lokalen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Aan de overkant van de straat gaat men uitbreiden voor kinderen tot 12 jaar. Voor dit nieuwe gebouw zijn de meubeltjes bestemd die we nu gaan laden.

De opbrengst van alle goede gevers wordt besteed aan de transportkosten in Nederland, verschepen en het transport in Gambia. Uiteraard zijn hier ook de bijkomende kosten bij zoals o.a. de douanepapieren.
Het geld wat overblijft gaat besteed worden aan o.a. leermiddelen om op de school te gebruiken.

Charlotte Wolsink - leerkracht op de school in Arnhem -  zet zich enorm in voor de school in Gambia en gaat daar ook regelmatig heen om de leerkrachten daar te ondersteunen in betere lesmethodes. Zij heeft er ook voor gezorgd dat deze meubeltjes verzonden mogen worden.

HARTELIJK DANK AAN ALLE GOEDE DONATEURS.
Na 5 juli komt er een verslag van het laden en later foto’s vanuit Gambia.